Forholdet med min mor

Svagt immunforsvar, Covid-19, udskudt operation og lockdown

Hold op en uge! Alle de ovennævnte ting og en fødselsdag oveni. Eller er det en fødselsdag og de ovennævnte ting oveni…

Jeg vil lige pointere, at jeg og dronning Magrethe har virkelig ofret os ved at aflyse vores fødselsdags ceremoni 🙂 (Ironi kan forekomme)

Jeg fik også udskudt min længe ventende operation, som var et større nederlag end fødselsdagen. Jeg havde nemlig virkelig arbejdet på, at forberede mig psykisk på en 5 måneders behandling efterfølgende, 3 måneders sygemelding, uimodståelige smerter, stort hudtransplantation af mit lår som skal syes på min hånd, genoptræning og meget andet. Når man forbereder sig på sådan noget ved, at sætte hele sit liv på standby, påvirker det hele ens følelsesregister. Yderligere er jeg bekymret for, hvornår jeg så kan få operationen. Det kan blive til sommer, men min hud har det ikke godt af den danske fugtige vejr. Dermed forlænges helingsprocessen samt større risiko for infektion. Min angst skriger i min mave om, at jeg skal presse på lægerne, da jeg er den eneste hånd patient i regionen, og derfor kender de ikke konsekvenserne af en sommer operation. Som gør at de ikke tager min nuværende situation alvorligt. Hvis jeg ikke ønsker at opereres til sommer, er jeg nødt til at rykke det yderligere til efteråret. Men for hver dag bliver min hånd værre og værre. Min angst skriger yderligere ved tanken om, at operationen ikke kan lykkes jo værre min hånd bliver. Mens min sunde fornuft hvisker ”hold din kæft, Bahar der er andre som har det værre end dig”. Min sunde fornuft er begyndt at fylde lidt mere end angsten – men angsten er irrationel så den skriger stadig…. Eller er den virkelig irrationel i mit tilfælde.

Nå men, nok om den snak. Jeg må bekymre mig om, hvordan jeg skal reagere når de her 14 dage er overstået og tingene forhåbentlig er faldet til ro. Jeg kan ikke gøre noget ved det nu.

 

Der er såååååå meget corona snak. Altså jeg føler mig næsten ramt af corona.

Jeg kan godt forstå folk med svagt immunforsvar er panisk over situationen. Jeg er én af dem, og til det kan jeg kun anbefale, at vi lukker lidt for nyhederne og de sociale medier. Det vil ikke gavne os. Corona kan være farligt for os – simpelt men vigtigst! Alt andet må vi lukke for. Vi kan ikke kontrollere virussen og om vi bliver smittet af det – men lad os kontrollere det vi kan kontrollere. Vi kan passe på os selv. Vi må bibeholde vores sociale kontakt med venner og familie via opkald og sociale medier. Yderligere er det vigtigt, at vi skaber en lige så rutineret dag som muligt ved, at spise god morgenmad, se lidt tv, oprydning i hjemmet, gå en tur og få frisk luft, bagning i køkkenet, hækle, male og meget mere vi kan finde på. Skab gode stunder i denne svære tid.

 

Det er ligeså svært for forældre med børn som er ramt af lockdown. Jeg kan forestille mig, at det kan være skide hårdt at have børnene hjemme de næste mange dage. Men forsøg at se det som kvalitetstid med børnene. I tænker måske ”ja ja, nemmere sagt end gjort”. I know, jeg har ikke børn, men jeg tænker at jeres børns fleste vågne timer foregår på institutioner. Det her kan være en rig mulighed for, at hygge, lege og være kreativ med børnene. Det kan både være en selvudvikling for jer som forældre og ligeledes for børnene.

Så er der de forældre som skal arbejde hjemmefra mens de har børn rendende rundt. Forsøg at få den hjælp i kan få af jeres søskende eller af bedsteforældrene som evt. ikke har et arbejde at passe derhjemme.

Vi er på ukendt grund, men vi er skabt til at finde på ideer og løsninger for os selv!

 

Nok om Corona!! Den sidste uges tid har det handlet for meget om den skide virus. Jeg tror, at de fleste, som jeg selv, har givet den her virus så meget energi, at vi har glemt de oplevelser og stunder vi har haft, udover coronaen. Derfor har jeg valgt, at reflektere over den seneste uges tid, for at komme lidt væk fra Corona. Hvad har været ugens højdepunkt, ugens lavpunkt og hvad gav mig et smil i sidste uge.

Er i med på ideen? Så læs videre med, og prøv at reflektere over hvordan jeres uge har været UDOVER corona! 🙂

Ugens højdepunkt for mig: Min sidste arbejdsdag var i mandags inden min sygemelding. Højdepunktet var ikke sidste arbejdsdag, men det var at jeg fik færdiggjort alle mine opgaver og fik tildelt ansvaret til min kollega inden jeg gik ud. Yderligere var højdepunktet også den varme farvel af mine kollegaer.

Et højdepunkt var selvfølgelig også at jeg havde fødselsdag og at jeg er beriget med en fantastisk familie som jeg hyggede med.

Et tredje højdepunkt har været, at jeg fik raskmeldt mig igen. Men så er der lockdown de næste 14 dage. Jeg havde lavet en liste med film og lånt en del bøger i forbindelse med min operation. Så det er dejligt, at jeg stadig kunne se de planlagte film, læse bøger og lave INGENTING som hvis jeg var blevet opereret 🙂 Men fra på mandag, starter hjemme arbejdslivet…

Ugens lavpunkt: Kørte på Rigshospitalet torsdag kl. 6 om morgen. Fik hospitalstøj på, blev lagt i seng i en stue, fik målt blodtryk – ti minutter før jeg skulle køres på operationsstuen kom en overlæge og gav mig besked på, at min kirurg er sendt hjem og operationen er aflyst grundet Corona.

Ugens læring: At man ikke altid har kontrollen i eget liv, når man er en del af et større system. Erkendelsen af vrede, frustration og afmagt – men når det er fordøjet, så skal man videre.

  • At nogle i Danmark faktisk har et tomt køleskab, mens vi er heldige med et fuld køleskab på trods af vi ikke har hamstret. Og alligevel kom jeg til at klage over, at vi ikke havde mere cola. Dumpap!!

Hvad smilte jeg mest af: Det første jeg gjorde var, at drikke et stort glas kakao, der lægen fortalte, at jeg må bryde fasten og spise noget morgenmad inden jeg tager hjem. Kakaoen reddede lige situationen 🙂

Hvad ser jeg frem til næste uge: At bevæge mig dagligt ud på en gåtur og nydelsen af en tandlægetid som er aflyst 🙂

Er I med på, at få et indlæg igen med samme refleksioner næste uge? Så svar hernede…

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forholdet med min mor