Tag det med lethed.

Valg 2019

Partiernes mærkesager:

  1. Udlændinge politik
  2. Klima politik
  3. Udlændinge
  4. Klima
  5. Udlændinge
  6. Klima
  7. Grøn omstilling – eller nej den er jo ind under klima politikken. Man bruger vist bare forskellige ord for det, så det lyder lidt mere fancy og ”nyt”.

Jeg har det hele med ik’. Nå jo, så er der lige en eller to partier som nævner EU og Skat.

Danmark er blevet et land, hvor man har den største fokus på klima og udlændinge. Debatter, nyheder og sociale medier handler kun om integration, udlændinge – hvem skal smides ud, hvem må blive. Alle er nærmest i konkurrence med hinanden for at vise hvem er mest dansk. Investering i grøn omstilling – diesel biler eller el biler: Hvordan opnår vi mest CO2 bla bla bla….

Klima og udlændinge politikken er vigtige faktorer i landet, for betingelserne for at forbedre forholdene i samfundet. Men der kommer aldrig en redegørelse af hvordan den offentlige sektor kan reddes. Der er ikke nok fokus på, at der er behov for flere læger, sygeplejersker, pædagoger, lærere. Eller hvordan man kan skaffe disse. Man nævnes det lige i en tale, og vupti hurtig væk fra det emne, over til klima og udlændinge problematikken igen.  Flere 100 stillinger nedlægges på sygehuse, på skoler og institutioner. En stor del af mit liv foregår på hospitaler og jeg har mærket en kæmpe besparelse. Der er blevet nedlagt læger flere dage om ugen. Operations stuerne er kun tilgængelige 2-3 dage om ugen. Ingen taler om det arbejdspres og stress som læger, sygeplejersker og pædagoger er underlagt. Jeg har ventet på en operations tid siden januar. Og Lars Løkke har udtalt, at ventetiden på behandling er blevet kortere? Tragikomisk! Det er kun blevet værre. Han og politikkerne er jo ikke ramt af besparelserne og ventetiden. De har bare nogle tal som de går ud fra. Men virkeligheden er noget helt andet. Mine fingre er så ødelagte af ventetiden, så der er risiko for at man ikke kan rette mine fingre ud, når jeg en skønne dag skal opereres. Jeg har en kæmpe vrede og frustration i mig. Jeg har klaget til sygehuset og min læge, men i bund og grund ved jeg, at det ikke er deres skyld. Det er statens skyld. Det er partiernes skyld. Jeg oplever flere og flere patienter ligge på gangene, fordi stuerne er nedlagt på grund af manglende personale. Jeg selv vågnede op fra narkosen sidste år på gangen, åbent for alle forbipasserende. Værste oplevelse efter en lang operation. Jeg følte mig ikke i Danmark. Dét er ikke Danmark. Vågn op Danmark, og fokusere på sygehusene hvor vores syge er indlagte som har brug for nærvær. Sæt fokus på skoler og uddannelser. De unge er Danmarks fremtid.

Politikkerne svæver i en boble af klima og udlændinge. Alle partier har samme mærkesager, som blot bliver udtalt forskelligt. Valg 2019 er kun præget af hadske toner. Pauldan råber om at alle indvandrere skal smides ud af landet og at han vil internere handicappede svagt begavede danskere, som ikke bidrager til samfundet, i en lejr for afvigere. Men INGEN taler højt om det sidste. Folk sætter kun fokus på indvandrerne. Fordi det rammer de fleste personligt. Men det sidste rammer mig! Det rammer mig, at Paludan stigmatisere os med et handicap som et problem, og det rammer mig mest, at politikere eller civile mennesker ikke har nævnt dette som et brud på lovgivningen. Ingen tager afstand fra denne påstand. Der er ingen opslag omkring dette på sociale medier. INTET!!

Jeg er i tvivl om hvor jeg skal sætte mit kryds. Alle lover gule og grønne skove. Ingen giver en saglig forklaring på, hvordan statens underskud budget kan reddes så der ikke sker besparelser på sygehuse, offentlige institutioner og uddannelser. Ingen tager afstand fra Paludan når han nedværdig gøre handicappede. Sundheds politik er blevet smidt længst væk. Hvad med de ældre? De er også glemt. Hvad sker der for vores velfærdssamfund. Det vil næppe være kontanthjælps loftet, de udviste udlændinge eller CO2 udslippet som vil redde statens budget. Konservative er det eneste parti som har første prioritet på sundhed, stress og offentlige ansatte i deres mærkesag. Jeg overvejer næsten at sætte mit kryds på dem, selvom jeg ikke er konservativ,

Vær opmærksom på hvor du sætter dit kryds. Vores samfund skal ikke kun handle om udlændinge og klima. Der er stor ulighed blandt vores børn, som ikke nævnes. Det skyldes dårlig økonomi blandt kontanthjælpere eller syge forældre, som ikke kan arbejde. Det skyldes forældre som ikke har overskud til at lave madpakker til børnene, som man ikke fokusere på. Det skyldes indvandrere familier som ikke er integreret i samfundet. Der skal være mere fokus på hvordan vi kan integrere disse familier, hvordan vi kan hjælpe sårbare danske forældre. I stedet for hvem der skal smides ud.

Paludan har alene kostet staten 24 millioner. Er I klar over hvor mange syge, børn og ældre kunne få gavn af de 24 millioner.

Vågn op Danmark!!!

2 kommentarer

  • Yasemin

    Hej Bahar
    Har du sat dig ind i Enhedslistens politik, fordi de har alle de mærkesager som du nævner? Som sygeplejerske og mor til to drenge, hvor den store har et handicap, så er det der jeg kommer til at sætte mit kryds! Ellers er SF også et godt bud.
    Mvh Yasemin

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LifeByBahar

      Hej Yasemin 🙂
      Tak for dit svar. Enhedlisten nævner vores ønske om sundhed, medicin og gratis tandlæge til alle. Men ikke hvordan det kan lade sig gøre. Dét er min pointe. Ja nogle partier nævner disse ting, som en lille procent del af deres mærkesager. Jeg tror simpelthen ikke på at med statens underskuds budget at der kan være gratis tandlæger mm til alle. Der gøres nemlig ikke rede på hvordan man kan nå derhen, og derfor virker det utroværdigt for mig.
      Jeg håber du, din søn, jeg og alle andre som er ramt af disse besparelser, får vores ønsker opfyldt efter valget 🌸

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag det med lethed.