Hej verden!

Hej verden!

Halløj.

Jeg har længe, faktisk en del år lagt øre til at jeg burde starte en blog for, at dele mine erfaringer, udfordringer og oplevelser ud til folk som kan bruge det som inspiration. Jeg er ikke helt sikker på, om det var manglende overskud eller manglende lyst til at tale højt om mit liv, som har gjort at jeg har ventet til nu. Det var nok en blanding af begge.

Rigtig mange ved, at jeg har en meget sjælden hudsygdom. Når folk spørger om min sygdom, så ja på trods af jeg har levet med det i 29 år, så kan jeg stadig blive forvirret over, hvor jeg skal starte. For det er nemlig ikke bare en hudsygdom, men det indebære så meget andet, som jeg vil skrive om med tiden. Alt for mange negative udfordringer og oplevelser, men som udvikler mig personlighedsmæssigt på en positiv måde. Jeg bliver stærkere og modigere efter hvert nederlag og udfordring jeg støder på. Er det noget at være stolt af? JA! For det er livsbekræftende. Jeg har altid haft to valgmuligheder. Enten at være stærk eller svag. Jeg skal leve med denne sygdom til døden. Vil det være hyggeligt at leve i underskud og som ofre i eget liv? NEJ! Jeg har derfor valgt at være stærk og leve i overskud, det er et langt sjovere liv at leve. Er det muligt, at være stærk hele tiden? NEJ!! Jeg har haft mange svage øjeblikke, har kæmpet med angst i 12 år, uden at forstå hvorfor jeg har angst. Men det hele har været resultat af, at det har været svært at leve. Jeg er et helt almindelig menneske med et hjerte og følelser. Så der skal være plads til at være i sorg, men det vigtigste er finde sit lys i sorg. Mit yndlingscitat har altid været: Det der ikke dræber dig, gør dig stærkere. That’s me!

Jeg har aldrig vidst hvor jeg skal starte fra. Skal jeg dele ud om min barndom, min ungdom eller skal jeg skrive om det voksenliv jeg har nu. I hver fase har jeg udviklet mig. Når jeg så tænker nærmer tilbage, så har jeg faktisk været voksen fra barnsben. Jeg fik lært livet ret hurtig fra jeg var barn. Jeg fik lært livet på en hård måde, fra det første skridt jeg tog. Det første skridt man tager som barn, hvor man falder, men hurtig kommer op og stå igen med latter og tager det andet skridt. Mit fald resulterede derimod i at jeg blev liggende, fik sår på arme og ben, og pinefulde tårer i min og mine forældres øjne. En smerte i vores sjæl. Ja, jeg fik lært livet på den hårde måde. Men med årene der gik kom jeg op og stå, og jeg står stærk for hver dag der går. Det kan jeg kun takke min familie for. Jeg har været heldig, at få velsignet verdens bedste familie!

Siden 2015 har livet været lidt ekstra hård ved mig. Jeg har været igennem 4 store operationer i løbet af de sidste 3 år, og der er stadig en på sigt. Helingsprocessen efter hvert operation varer i flere måneder, så man kan godt sige at jeg har været i en helingsproces hver dag siden 2015. De sidste halve år har jeg godt kunne mærke at mit humør og energiniveau er faldet. Har jeg haft en depression før? Nej, men for første gang i mit liv kunne jeg føle, at jeg var nede i kulkælderen. Jeg har derfor arbejdet mentalt med mig selv, for at komme op igen. Når jeg fortæller, at jeg arbejder med mig selv, så betyder det ikke at jeg tager en tur til frisøren, forkæler mig selv med shopping, nyt ur, nye sko, nyt tøj mm. Det kan hjælpe mange andre på min alder, og gid det kunne hjælpe mig, men jeg kæmper med langt større og dybere udfordringer som shopping og en ny frisure ikke hjælper på. Jeg arbejder mentalt med mig selv. Jeg læser bøger som kan være livsbekræftende. Jeg meditere. Går lange ture med musik i ørene. Jeg vender og drejer mine følelser i hovedet på mig selv. For en følelse kommer af en tanke. Ren psykologisk bliver ens tanker til virkelighed. Som Marcus Aurelius filosofi siger ”Lykken i dit liv afhænger af kvaliteten af dine tanker”. Det er helt normalt at tænke negative, sorte tanker. Men jeg har arbejdet hele mit liv, og fortsætter med at arbejde på, at komme ud af de negative tanker hen til mere positive tanker. Jeg har lært at fokusere på det der virker i mit liv, fremfor det der ikke virker. Er det nemt? NEJ! Og det har specielt ikke været nemt de sidste halve år. Men er det muligt at gå ud af sin negative tanke? JA! Jeg vil ikke være ofre i mit eget liv. Og det er en livslang proces, men den er det værd – for jeg elsker mit liv.

Jeg kan mærke at jeg nu er helt boostet af selvkærlighed og selvværd efter jeg har arbejdet med mig selv i ca. 6 mdr. Efter sådan en periode, har jeg tænkt på, at der nok også er andre derude som kæmper deres kampe. Nogen som har brug for at vide, at man ikke er alene. Jeg er her også J

Derfor har jeg taget mig sammen til at dele ud af mine oplevelser for inspiration. Jeg har endelig en fri lørdag, som jeg vil bruge effektivt på min blog. Jeg har til daglig mange bolde i luften, men jeg vil opdatere min blog så regelmæssigt som muligt. Jeg lever med en fuldtids sygdom, men jeg er ikke kun min sygdom. Jeg er Bahar, er socialrådgiver, træner, følger kost, er livsnyder, elsker fashion og lever med meget andet ved siden af min sygdom som I kan følge med i. Min sygdom forhindre mig ikke i at arbejde, nyde livet og familielivet. Velkommen til mit univers!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej verden!